Afbeelding

Slagerij Boersema kiest bewust beter!

Naast het welbekende kwaliteitsrundvlees uit eigen regio, verkoopt slagerij Boersema nu ook kip van het Gildehoen en varkensvlees van het Porc D'or varken.
Dit varkens- en kippenvlees onderscheidt zich doordat de dieren ruimer zijn gehuisvest en een langzamer groeiproces hebben gehad. Het resultaat hiervan is dat u vlees koopt van hoge kwaliteit met een pure smaak en een controleerbaar natuurlijke herkomst. Een betaalbaar concept voor de bewuste consument.

Voor meer info over deze kwaliteitsproducten vraagt u naar de folder in de winkel bij slagerij Boersema of u kijkt op www.porcd'or.nl of op www.gildehoen.nl.

Dat er bij slagerij Boersema ook aan de milieuaspecten wordt gedacht, blijkt wel uit het feit dat er eind dit jaar circa 85 zonnepanelen op het dak van de slagerij worden geplaatst. Door deze panelen wordt per jaar ca. 20.000 KWH stroom opgewekt. Met het oog op de CO2-belasting voor het milieu is ook dit een bewust betere keus.

Kiest u ook bewust beter?  Koop dan kwaliteit bij slagerij Boersema!
Afbeelding

Gildehoen

Bijvoorbeeld onze kipdrumsticks, kippenbouten en kipfilets!


Bewust betere kip van eigen bodem

Het Gildehoen is een nieuwe manier van kippen houden in Nederland, om zo voor u een duurzaam stukje kip voor een betaalbare prijs te kunnen realiseren. Het vlees komt van langzaamgroeiende kippen, die meer ruimte hebben. Daardoor blijven ze gezond en smaakt het vlees beter. Gildehoen-kippen worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd. In een schuur waar normaal gesproken ca. 20.000 kippen worden gehouden, leven nu maximaal 14.000 kippen.

Natuurlijk ritme en plantaardig voer

Door de kippen meer tijd en leefruimte te geven om op te groeien, zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. Dit levert vitale, sterke, gezonde kippen op. De kippen krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor 70 procent uit granen bestaat. Tijdens de controle rondes wordt er extra graan gestrooid om het scharrelen te stimuleren. De dieren hebben 24 uur per dag water en voer tot hun beschikking.

Minder antibiotica

De Gildehoen-pluimveehouders streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik. Doordat Gildehoen-kuikens meer weerstand en meer tijd hebben om zelf te herstellen, hoeft er minder snel naar antibiotica te worden gegrepen. Alleen wanneer een dier echt ziek is, wordt antibiotica ingezet. De meeste kippen groeien antibioticavrij op. Bewust beter voor dier en mens.

Die echte typische kipsmaak van weleer

Het natuurlijke ritme waarin de kippen opgroeien, het plantaardige voedsel dat ze krijgen en het langzaamgroeiend ras, maakt dat de Gildehoen Kip naar echte kip smaakt. Proef het verschil.

Meer weten? Kijk dan op www.gildehoen.nl.

Afbeelding

Friberne

Denk aan onze schouder-, rib- en haaskarbonade, varkensschnitzels, hamlappen, speklappen en rib roast (boerenkarbonade)!

Vlees zoals vlees hoort te zijn

'Puur natuur' kenmerkt het Gaasterlands kruiden varken, waar wij bijzonder enthousiast over zijn. De smaak is puur en echt, en proeft naar het varkensvlees dat heel Nederland drie generaties geleden met smaak at.

Friberne varkensvlees is authentiek vlees uit een herkenbare korte keten. Vlees van eigen Friese bodem. Eerlijk en direct, nuchter en puur, zonder poespas. Friberne varkensvlees is afkomstig van bijzondere gezonde varkens die dagelijks heerlijke kruidenmengsels krijgen. Vandaar de toevoeging 'kruidenvarken'.

Friberne varkens zijn gezonde varkens die opgroeien in een comfortabele en schone omgeving zonder gebruik van onnodige middelen en antibiotica. Elke dag krijgen Friberne varkens van de boer persoonlijk een mix van ruwvoer en kruiden die varkens in de natuur graag vreten. Denk bijvoorbeeld aan eikenbast, jeneverbes, knoflook en kastanjes. Varkens zijn gek op kruidige ruwvoermengsels, het is een feest in de stal en het is gezond ook.

Alle extra zorg en aandacht voor de varkens vertaalt zich in het eindproduct: lekkerder en malser varkensvlees. De smaak van Friberne varkensvlees is vol en puur.
Het bakt en braadt beter en ruikt daarbij heerlijk.
Vlees zoals vlees hoort te zijn.

Meer weten? Kijk dan op www.friberne.nl.